EIR/CBIR-Teori

Vår nästa teorikurs för EIR och CBIR startar i januari 2020

Det känns roligt att kunna erbjuda en IR-kurs som är mer anpassad för privatflygare. Både den teoretiska och den praktiska delen av utbildningen har förenklats. Det finns två nya IR-behörigheter vilka skiljer sig åt när det gäller befogenheter och utbildningstid men de har samma krav när det gäller teorin. Om du går vår teorikurs kan du alltså välja om du vill ta en Enroute Instrument Rating (EIR) eller en Competency Based Instrument Rating (CBIR). Vilken typ av IR-behörighet du vill ha behöver du inte bestämma förrän du påbörjar den praktiska delen av utbildningen.


Kursen består av 84 timmar lärarledda lektioner fördelat på 5 långhelger (fre-sön) ca var tredje vecka. Varje dag består av två 3-timmarspass med 1 timmes rast mellan lektionerna. Kurshelgen drar igång klockan 13 på fredagen och avslutas klockan 16 på söndagen.

Följande ämnen ingår i teorikursen:

    • Air Law
    • Aircraft General Knowledge – Instrumentation
    • Flight Planning and Monitoring
  • Human Performance and Limitations
  • Meteorology
  • Navigation – Radio Navigation
  • Communications

Kurslitteraturen består av tillämpliga delar av Oxfort Aviation Academys teoripaket för ATPL alternativt E-böcker specifikt för CBIR och EIR från Slate Ed Ltd. Du får själv välja den kurslitteratur som du tror passar dig bäst. E-böckerna köps från iTunes och fungerar bara på Apples produkter. Alla böcker samt Transportstyrelsens teoriprov är skrivna på engelska men teorilärarna undervisar på svenska.


OBS! Nedanstående information gäller för kursen som startade i januari 2019 och kommer att uppdateras under hösten 2019.

Kursavgift

Teorikursen kostar 15 300 kr exklusive litteratur.

Kurslitteratur från Oxford Aviation Academy kostar 5 850 kr

Kurslitteratur från Slate Ed Ltd kostar 1 883 kr (7 stycken E-böcker á 269 kr)

Övrig kurslitteratur kostar 1 900 kr

Avgifter för teoriprov hos Transportstyrelsen ingår inte i kursavgiften.

Anmälan

Sista anmälningsdag är måndagen den 7 januari 2018, därefter i mån av plats.

Vid anmälan efter sista anmälningsdag kan vi inte garantera att böckerna finns på plats vid kursstarten.

Du anmäler dig till kursen genom att fylla i anmälningsblanketten nedan och skicka den till skolchef@lfk.se.

Anmälningsblankett 2018

När du har skickat in anmälningsblanketten får du så fort som möjligt en bekräftelse på att vi har tagit emot din anmälan samt information om hur du ska gå till väga för att betala kursen. Kursavgiften samt eventuell kostnad för kurslitteratur ska vara betald senast söndagen den 15 januari 2017. Anmälan räknas från den dagen då pengarna finns registrerade på vårt konto.


För mer information om kursen kontakta vår skolchef Jonna Johansson på 070-587 73 81 eller skolchef@lfk.se.

Comments are closed.