PPL/LAPL-Teori

Årets PPL/LAPL-kurs startar tisdagen den 22 september 2020 klockan 18:30!

Tisdagen den 25 augusti klockan 18:30-21:00 är du välkommen på en informationskväll där du får veta lite mer om våra privatflygarutbildningar PPL och LAPL.

Normalt sett behövs ingen föranmälan men i år vill vi att ni skickar en anmälan till skolchef@lfk.se senast söndagen den 23 augusti så att vi kan garantera att vi inte blir för många personer på plats samtidigt. Det kan bli så att vi kör informationskvällen via videolänk om intresset är stort, beslut om detta tas måndagen den 24 augusti och ni som har anmält er till kvällen kommer få besked via mail. 

För mer information kontakta vår skolchef Jonna Johansson på 070-587 73 81 eller skolchef@lfk.se.

Förra året hade vi en full kurs med 16 elever men i år kommer vi förmodligen bara kunna ta emot 10 elever då vi måste kunna ge utrymme för tomma stolar mellan er deltagare. Det kommer kännas tråkigt att behöva säga nej till intresserade men vi måste alla hjälpas åt att fortsätta hålla avstånd till varandra.


Teorikurs

Teorikursen är förlagd till flygklubbens lokaler och bedrivs tisdagar och torsdagar klockan 18:30-21:30. Kursen består av 114 timmar lärarledda lektioner fördelat på 38 kvällar och avslutas normalt i slutet av mars.

Följande ämnen ingår i kursen:

  • Bestämmelser
  • Luftfartyg
  • Prestanda & Färdplanering
  • Människans Förutsättningar & Begränsningar
  • Meteorologi
  • Navigation
  • Aerodynamik
  • Radiokommunikation

Kurskostnad

Teorikursen kostar 16 100 kr inklusive böcker alternativt 9 500 kr exklusive böcker.

Flygningen kostar ca 2 400 kr/timme.

Utöver kostnaden för teorikursen tillkommer medlemskap i Linköpings Flygklubb vilket för närvarande kostar 3 500 kr/år. Då kursen börjar i slutet av september betalar du bara medlemsavgift för oktober till december för 2020 och då blir avgiften 1 215 kr.

Anmälan

Sista anmälningsdatum är tisdagen den 8 september 2020, därefter i mån av plats.

Du anmäler dig till kursen genom att fylla i anmälningsblanketten nedan och skicka den till skolchef@lfk.se.

Anmälningsblankett 2020

När du har skickat in anmälningsblanketten får du så fort som möjligt en bekräftelse på att vi har tagit emot din anmälan samt information om hur du ska gå till väga för att betala kursen. Kurs- och medlemsavgift ska vara betald senast den 14 september. Anmälan räknas från den dagen som kursavgiften finns registrerad på vårt konto.

För mer information kontakta Jonna Johansson på 070-587 73 81 eller skolchef@lfk.se.

Comments are closed.