Safaritävlingen

“Safari” är Linköpings Flygklubbs årliga öppna klubbmästerskap i precisionsflygning, som är öppet för alla medlemmar i LFK såväl som andra klubbar i landet. 2024 års tävling äger rum den 11/5 med reservdag 12/5. Sista anmälningsdag är 3/5. Inbjudan_KM_Safari_2024

Tävlingen är uppkallad efter den MFI-15 “Safari” modell som är vandringspriset.

Detta är precisionsflygtävlingen där alla kan delta. Navigeringen är upplagd så att nybörjaren lätt hittar runt. För den avancerade ligger istället utmaningarna i spaningsmålen. Tävlingslicens är inget krav. Detta är alltså ett utmärkt tillfälle för er som aldrig vågat ta steget och vara med i en tävling tidigare. Alla LFK-debutanter får en timme gratis flygtid!

Landningstävlingen genomförs samma dag som navigeringen. För övrigt tillämpas de svenska reglerna för precisionsflygning.

Landningstävlingen sker på ett stråk markerat vid bankanten med avståndsskyltar på var femte meter före och efter nollzonen, från 25 meter före till 45 meter efter densamma. Själva nollzonen är två meter lång och markeras med tre avståndsskyltar, en i mitten och en i vardera änden, samt med ett dukmål.

Tävlingen går till så att varje deltagare gör fyra landningar. Först en normal motor­landning, sedan två bedömningslandningar, en med och en utan användning av klaff och slutligen en motorlandning över hinder. Hindret består av ett snöre spänt 2 meter över banan 50 meter före nollzonens början.

Målet är att utföra samtliga sättningar inom nollzonen. Sättning utanför nollzonen bestraffas med prickar, fler vid sättning före nollan än efter. Onormal landning, otillåten användning av klaff, vidröring av hindret etc. bestraffas även det med prickar. Den som efter tävlingen har lägst sammanlagt antal prickar utropas till segrare.

Resultat och banor

2023 | 202120202019

Äldre banor (inga foton)

2018 | 201620122011 | 2010 | 2009

Tomma kartor

ESSL-ESSP | ESSL-syd/ost | ESSL-väst

Comments are closed.