Flygutbildning – LFK

Linköpings Flygklubb (LFK) grundades 1933 och har utbildat piloter sedan 1935. Våren 2005 hade vi glädjen att få gratulera vår 1000:e pilot. Vi har utbildat många fler sedan dess och vi har ett bra utbud av utbildningar som kan vidareutveckla flygandet hos de piloter som vill lära sig något nytt.


flygning — kanske utomlands — är varje gång lika roligt och spännande.

Drömmen om att kunna flyga bär vi alla inom oss. Många flyger idag som passagerare hos flygbolagen, men det går knappast upp mot tjusningen och frihetskänslan att själv kunna spaka sitt “eget” flygplan. Du kommer nog aldrig att tröttna om Du börjar flyga. Att ta en “stjärtsväng” upp i det blå en fin dag bara för att man får lust, eller att omsorgsfullt planera en längre flygning — kanske utomlands — är varje gång lika roligt och spännande.

Det är inte heller så svårt som många tror att lära sig flyga. På 6-9 månader kan Du bli färdig privatflygare (PPL– eller LAPL-certifikat) hos Linköpings Flygklubb under ledning av våra erfarna teori- och flyglärare. Du kan sedan flyga i stort sett var du vill i hyggligt väder och ta med familj eller goda vänner.

Våra utbildningar

LAPL (Light Aircraft Pilot License)
Detta är en europeisk behörighet

Sedan kan du bygga på med fler utbildningar för att växa som pilot. LFK erbjuder mörkerutbildning, avancerad flygning och roteflygning.

Vill du sedan kunna flyga i alla väder så finns påbyggnadskurserna Enroute IR och Competency Based IR. Detta är helt nya utbildningar som ersätter den gamla IR-utbildningen.

Som medlem i Linköpings Flygklubb har Du sedan tillgång till flera flygplan.

LFK är certifierad ATO — Approved Training Organisation med certifikat SE-ATO-018.

I menyn hittar du mer information om de olika certifikat du kan utbilda dig till hos oss!

Comments are closed.