Mörkerbehörighet

Fredagen den 17 november 2023 kör vi årets mörkerteori!

Vår mörkerteori riktar sig till privatflygare som vill ha en mörkerbehörighet. Med en mörkerbehörighet får du flyga VFR mörker och ger dig möjlighet att ta en kvällsflygning även på vinterhalvåret. Kursen startar klockan 17.00 och pågår till klockan 21.00.


Kursens upplägg

Teorikursen består en lektion på fyra timmar vilken avsluts med ett skriftliga prov. Innan du går kursen ska du på egen hand ha läst igenom boken för mörkerbehörighet som ingår i kursen. Du kan inte läsa teorin på egen hand utan måste vara närvarande på lektionen.

Den praktiska utbildningen består av sex lektioner som varvar DK och EK och avslutas med en kortare EK-nav. Inget flygprov behöver göras för behörigheten och den behöver inte heller förnyas. Mörkerskolning bedrivs i huvudsak under vinterhalvåret.

Kurskostnad

Teorikursen kostar 1 200 kronor.
Mörkerteoribok 490 kronor.

Anmälan

Vid anmälan efter sista anmälningsdag kan vi inte garantera att böckerna finns på plats vid kursstarten. Du behöver hämta ut teoriboken i förväg så att du kan läsa igenom den innan kursen. Sista anmälningsdatum är onsdagen den 8 november 2023, därefter i mån av plats.

Du anmäler dig till kursen genom att skicka ett mejl till skolchef@lfk.se.

Frågor

För mer information kontakt gärna skolchefen Jonna Johansson på skolchef@lfk.se eller 070-587 73 81.


Senast uppdaterad: 2023-10-27

Comments are closed.