Klubbhuset blir bara bättre och bättre!

Idag var det strålande flygväder och därför också bra fart på klubben. Många medlemmar passade på att öka flygtidsuttaget så här de sista skälvande dagarna på 2016.

Det är kul att se hur klubbhuset sakta men säkert blir precis det som våra visioner när vi började flytten. Det mesta har blivit så mycket bättre än i det förra klubbhuset. Möjligtvis så kan vi Saab:are klaga på att avståndet från arbetsplatsen blivit längre…

Med hjälp av ett antal frivilliga medlemmar så börjar klubbstugans inredning komma på plats. Lektionssalen, fikarummet och Jonnas Skolchefrum var det som vi gjorde i ordning först. Med hjälp av bokdonationer från Olle Esping och Erik Bratts familjer så har biblioteket börjat komma på plats.

Inför sommaren så blev våra uthyrningsrum färdiga och de har redan utnyttjas en hel del. Nu i veckan så blev köket helt klart med kakel och fläkt ovanför spisen. Mycket bra jobbat av framför allt Sture Axelsson och Lars Andersson!

 

Simulatorhallen börjar också bli klar. Datorerna och projektorerna är på plats, så snart så kan vi börja nyttja simulatorn i IR-skolningen. Användning av simulator är ett bra sätt att sänka utbildningskostnaden för IR-elever, vilket ökar vår flygskolas attraktionskraft för nya elever.

I bygglokalen så jobbas det för fullt. Förutom LFSK som putsar på sina segelflygplan hela vintern så har Jungmannprojektet fått upp en målarbod. Den kommer senare att användas även för klubbens Cubprojekt. Ett autogirobygge pågår också i rummet bredvid.

Utanför klubbhuset så har vi fått upp en handikappsramp. Det saknas ett räcke och ett fotsteg på trappan, men även de kommer snart att finnas på plats. Nu är det enklare för äldre besökare samt barnvagnar att komma in på klubben. Alla ska känna sig välkomna!

Stort tack till alla medlemmar som ställer upp med tid och material så att vi sakta men säkert kan få till det bästa klubbhuset i Flygsverige!