Nu börjar säsongen 2014

Arbetet med SE-KEG har stått stilla under julhelgen. De flesta medlemmar i projektet har av förklariga skäl haft annat för sig. Det har dock gett tid för lite sammanfattning av vad som gjorts under 2013.

Vi började i våras med att demontera vingar och roder. Sedan dukade vi av dessa delar för att bedöma skicket på spryglar, vingbalk, linor och elkablage. Vi hittade då bl.a. en “krigsreparation” av ena vingen. I övrigt så det mesta bra ut. Sedan höll vi på under flera veckor med ett tidsödande arbete att montera isär skadade spryglar, tvätta rent vingar och roder från limrester och slipa där så behövdes.

Motorn har monterats ner, inspekterats och konserverats.

I oktober så hölls en dukningskurs tillsammans med medlemmar från MVFK som avser att renovera en Saab Safir. Under en helg så dukades sidroder, stabbe och höjdroder. Resultatet blev mycket bra!

Vår projektledare Peter har hållit koll på hur mycket arbete vi lagt ner under 2013. Sammanlagt så har vi lagt ner 420 h under året där Peter dragit det tyngsta lasset, tätt följd av Lars.

Men nu är det dags för ny säsong. Måndagen den 13 januari klockan 18.00 så drar vi igång igen!

På agendan finns följande aktiviteter:

* Vingar – borrning / nitning av tankplåt och skevroder/klaff infästningar
* Bygga ett sprutmålningstält som vi kan montera temporär i tillsynshangaren (behöver en varm lokal)
* Skevroder och klaff – grundmålning
* Vingar – grundmålning
* Skevroder och klaff – dukning
* Vingar – dukning

Är det någon som har ett gammalt partytält som ligger och skräpar? Det skulle underlätta för oss när vi ska tillverka ett sprutmålningstält. Annars så får vi snickra ihop något med plastduk och träribbor.
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *