SM dag 1 (uppdaterad)

Vädergudarna valde att inte visa sig på sin bästa sida när SM i Precisionsflygning och Civil Flygfemkamp påbörjades i Linköping. Låga moln och regn resulterade i att det planerade navigeringsmomentet genomförs först i morgon. I stället så inleddes dagen med simning och punktorientering då vädret var för dåligt för flygning.

Efter lunch hade regnet avtagit och molnbasen höjt sig. De tävlande samlades vid 13.30 för genomgång inför precisionslandningarna. Tävlingen genomfördes sedan i grupper av tre flygplan där grupperna först gjorde ett pass med den första motorlandningen följt av en bedömningslandning. Sedan startade nästa grupp. Totalt blev det sju grupper. När alla flugit ett pass så genomfördes pass nummer två med en bedömningslandning utan klaff och avslutningsvis en motorlandning utan klaff.

Allt flöt på mycket bra med endast ett kort uppehåll p.g.a. civil trafikflyg som skulle landa. Corren 24 kom förbi och intervjuade oss. Fotografen fick även prova på att precisionslanda i klubbens DA-20. Vi får se när reportaget finns tillgängligt på nätet.

På eftermiddagen bröt solen igenom molntäcket och det kändes skönt att stå ute på fältet och titta på tävlingen. T.o.m. ett par besökare dök upp för att titta på tävlingen trots att den officiella besöksdagen inträffar först i morgon.

Kvällen avslutades med grillning och förberedelser inför morgondagen. Då fortsätter tävlingen med navigering och avslutningsvis löpning med jaktstart. Under dagen kommer vi också att förbereda kvällens hangarfest!

Uppdaterad 17-08-27, 22:22

Här är en länk till Correns reportage.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *