Hangarsopare De Luxe

Hangarsopare eller Flygmalaj var lite nedlåtande benämningar på de värnpliktiga soldater i Flygvapnet som inte höll på med teknik och flygplan.

Den kanske mest kända hangarsoparen är Flygsoldat 113 Bom. Han ses ofta stående med kvast utanför hangaren och tittar på flyglanen i luften.

Nils Poppes filmer om Fabian Bom roade många svenskar på bio. En av dessa utspelade sig på F 18 i Tullinge och där iklädde sig Poppe rollen som Flygsoldat Bom.

Vintern är nu i antågande även i Linköping. För oss privatflygare så innebär det mörka kvällar och färre möjligheter att flyga. Då ges det i stället tid att putsa på flygplanen, göra i ordning klubbhus, delta i klubbkvällar och givetvis städa ur hangaren. Vi piloter kan med andra ord vid behov även vara Hangarsopare!

Förra helgen var det klubbgemensam städning. Vi skurade golven i klubbhuset och rensade runt flygplanen i hangaren. Hangarsoparna kom fram, men som tur väl är så har vi en industridammsugare som fick samla upp högarna.

Det var många medlemmar som ställde upp, så det gick snabbat att få ordning. Vi städade även upp på plattan och ställde undan förankringsblocken för att underlätta för vinterns snöröjning.

Nu ser det snyggt ut i hangar och klubbhus och flygverksamheten kan ta nya tag inför säsong 2018!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *