Årsmöte 2018

Den 18 april så hölls LFK årsmöte. Eftersom val av styrelse sedan ett par år sker redan på höstmötet så är årsmötet numera mest till för att summera det föregående året samt givetvis att avgöra om styrelsen ska få ansvarsfrihet eller inte.

LFK ordförande Nils-Erik Peterson inledde mötet med att hälsa alla välkomna. Efter sedvanligt mötesformalia så var det dags för årsredovisningen.

  • Under året har ett antal klubbkvällar genomförts. KSAK har hållit sitt regionsmöte i klubbhuset. Två städdagar har genomförts med stort deltagande.
  • Klubbhuset blir bara bättre och bättre. Planerings- och mötesrummet är färdigt. Det har såtts gräsmatta på rampen upp mot bygglokalen. Det finns kodlås på grinden. Grunden har täckts med plank. Nästa större projekt är att förbättra ventilationen i huset.
  • Årets höjdpunkt blev klubbresan till Berlin!
  • LFK f.d. skolchef Sture Bjelkåker avled och LFK genomförde uppskattad överflygning och deltagande på hans begravning.
  • LFK simulator SE-SIM återinvigdes.
  • Flygplansflottan har under 2017 uppgraderats med Mode S i samtliga maskiner. Den inhyrda Arrowen genererade 70 timmas flygtid. Trots det har flygtidsuttaget inte stigit som klubben förväntat sig så nyanskaffning av flygplan får avvakta ett tag till.
  • LFK tävlingsverksamhet har varit mycket aktiv och under 2017 så hölls SM i Precisionsflygning i Linköping!
  • Året avslutades med sedvanlig julgransflygning över Östergötland.

Ekonomin ser fortfarande bra ut. 2017 års resultat blev något lägre än 2016, men framför allt berodde det på avskrivningar mot Östgötaflyg. Revisorerna hade därför inget att anmärka mot styrelsens arbete och mötet gav styrelsen ansvarsfrihet.

En motion hade kommit in och det var att utse nya hedersmedlemmar. P-G Lundborg och Stig Holmström är nu tillsammans med Hans Mennborg klubbens hedersmedlemmar!

Mötet antog styrelsens förslag om att bibehålla timpriserna för uthyrning av klubbens flygplan.

Avslutningsvis, enligt den ordinarie årsmötesagendan, så valdes Håkan Börjesson och Lars Theodorsson till revisorer för 2018. Som revisorsersättare valdes Sture Axelsson.

Kvällen fortsatte med utdelning av utmärkelser.

  • Sedan höstmötet 2017 har Stefan Bränd, Andreas Enblom och Mikael Granath gått EK och tilldelades LFK flygvingar.
  • Under 2017 har även Dan Zamcanu, Fredrik Berggren, Karl-Johan Drufva och Tommy Landberg gått EK. Fredrik Berggren och Karl-Gustav Karlsson har tagit PPL certifikat.
  • Erik Totland och Stefan Ahlgren har tagit EIR certifikat.
  • Björn Algkvist, Björn Martinsson, Christian Svensson, Daniel Wikberg, Erik Soomro och Erik Totland har tagit IR certifikat.
  • Anders Nystedt, Christian Svensson, Daniel Öberg, Karin Nyström, Karl-Gustav Karlsson, Marcus Poppe och Michael Buxton har tagit mörkerbevis.
  • Lars-Erik Wallhagen tilldelades en guldkrans.

Avslutningsvis så delades priset för årets långflygning ut. 2017 så flögs den längsta resan av Gustav Rånby till Caen. Han fick därmed också klubbens första diamant för att passerat 0-meridianen.

I årets “Gripen” så kom Lars Östlings 1:a. 2:a blev Anders Wallerman och 3:a Per Wernholm. Linköpingsmästare blev Lars Östlings.

I årets “nattuggla” blev Lars Theodorsson 1:a. 2:a blev Anders Wallerman och 3:a Per Wernholm.

För att fira att LFK fyller 85 år i år (LFK grundades 1933) så bjöd styrelsen på Smörgåstårta efter mötet!

P.S: Presentationer och årsredovisning ligger i filarkivet på MyWebLog!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *