Tillbaka till det glada 30-talet

Den 16 november är det dags för jubileumsfest. LFK, Linköpings Flygklubb firar 80 år. För att återskapa stämningen från bildandet av klubben så kommer temat för kvällen vara 30-talet. Ta gärna på dig tidstypiska kläder och mingla med andra klubbmedlemmar.

Kom ihåg att 30-talet var vändningen efter den stora depressionen. Nu skulle man glädja sig och allt var tillåtet. 70-talets Flower Powerrörelse och sexuella frigörelse var inget mot den dekadenta atmosfären i Berlin 1931. “Anything goes”!

Tips för rätt stil!

1. Cabaret. Liza Minelli sätter rätt prägling på festen. Vågad stil för en kvinna, ännu mer vågad för en man! 😉
2. Howard Hughes. Allt rätt. Flygplan och smoking. Vad kan vara fel med denna kombination?
3. Indiana Jones. Läderjacka och piska går aldrig ur tiden. Studera särskilt inledningen på “De fördömdas tempel“.

Välkommen, eller som det heter “Willkommen, Bienvenue, Welcome!”


Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Nja, 30-talet var inte efter den stora depressionen, utan just den årtionde då den varade. Börskraschen var i 29 oktober 1929 och vändpunkten kom i de flesta länder 1933, men den stora depressionen varade till krigsutbrottet. Texten passar bättre på “The Roaring Twenties”.
    1933 kan i andra sammanhang anses vara ett rätt suspekt årtal att fira då en liten herre med lustig mustasch lyckades ta makten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *