Bygget har startat

bild 1För ett par veckor sedan så påbörjades arbetet med att bygga upp den nya hangaren. Staketet kring området har flyttats. Jordmassor schaktas bort och fyllningsmassor läggs dit för att skapa en stabil grund för bygget. Visionen från i våras börjar sakta men säkert att få form.

Nu handlar det inte längre bara om att riva ner det vi har haft i 80 år, utan om att bygga upp det vi ska ha i minst 80 år framöver.

Det händer även andra saker i flyttprojektet. LFK har lämnat in en ansökan om byggnadstillstånd för det nya klubbhuset. Så fort det går igenom så kommer även grunden för klubbhuset att byggas upp på samma sätt som för hangaren. Vi har också lämnat in underlag för miljöprövning av den nya bränsleanläggningen.

bild 2För att underlätta flytten av utrustning och materiel från dagens hangar och klubbhus så har vi fått ett byggnadstält som rests upp på plattan framför hemmabyggarnas hangar. Under sommaren så kommer vi att börja flytta tyngre utrustning som borrmaskin, slipmaskin m.m. så att det blir så lite kvar som möjligt inför slutflytten som genomförs i november.

Under sommaren kommer delar av trähangaren att demonteras för att återanvändas på annan plats. Det innebär att vi efter sommaren när vi flyttar tillbaka flygplanen från Norrköping inte kommer att ha tak över huvudet för alla flygplan, men styrelsen ansåg att det var bra om så mycket som möjligt av hangaren kunde bevaras.

Lördagen den 30 augusti så planerar vi en hangarfest och en fly-in där vi tar sista chansen att ha en fest i nuvarande lokaler. Nästa gång så blir det på andra sidan fältet!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *