Välkomna till Pilotgatan 10!

P1050864I helgen så tömde vi det sista ur vårt gamla klubbhus. Nästa helg så börjar vi att riva. Det är trist att bli av med det hus som betytt så mycket för generationer av LFK:are. 1943 – 2015 så har klubbhuset funnits där.

Men nu är det snart slut på rivandet. Nu gäller det i stället att bygga upp. Det som vi tömde ur det gamla klubbhuset har vi fyllt det nya med. Det står numera flyttkartonger och möbler i alla rum. Lektionssalen i nya klubbhuset är i stort sett färdig och på tisdag så kommer den första lektionen att hållas där. Nätverksdragningen är till 90% klar och det ska finnas Internet tillgängligt för lektioner och provskrivning. Vi har också precis köpt in ett begagnat kök som ska sättas upp. Det finns ett pentry och ett tillfälligt fikarum. Allt som vi behöver med andra ord!

Stort tack till alla medlemmar som hjälper till att bygga det nya klubbhuset och tömma det gamla. Klubben behöver just nu alla medlemmars hjälp, även om det innebär att offra lite fint vårväder för flyttarbetet.

P1050855Men det är inte bara arbete som gäller. Vårvädret innebär också en möjlighet att komma igång med flygandet för säsongen. Själv så passade jag på att ta ett pass i Cub i helgen. En smula ringrostigt med sporrhjul, men efter en stund så började jag få känsla för var stället befann sig och landa på lovartstället i sidvinden.

Vi får trots allt inte glömma bort flygandet. Det är ju i slutändan det som är orsaken till att vi har en flygklubb. Och just nu så har vi en av Sveriges största hangarer och definitivt det största klubbhuset att hålla till i. Vi har två tankanläggningar på plats. Vi har fått ner flygtimpriset rejält. Allt finns där för ett mycket bra flygår.

Från och med i morgon så är i varje fall den nya adressen för LFK Pilotgatan 10! Välkomna dit. På onsdag så har vi medlemskväll med föredrag om provflygning på FMV och Saab.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *