ATO

bildVår skolchef Jonna har inte synts uppe i luften särskilt mycket de senaste veckorna. Anledningen är att hon har suttit inlåst på sitt kontor och svettats framför tangentbordet under arbetet med att ta fram OM – Operations Manual, TM – Training Manual och SM – Safety Manual för vårt nya ATO -Approved Training Organisation enligt EASA Part-ORA.

ATO är infört i Sverige som en följd av EASA:s regelverk för flygutbildning. Detta är en del av de nya regelverk som infördes redan 2013. LFK har sedan den 8 april 2013 kunnat utbilda elever så att de får ett Del-FCL certifikat.

Kravet från Transportstyrelsen var dock att dagens FTO – Flight Training Organisation/TRTO skulle vara certifierade som ATO senast 8 april 2014, vilket vi klarade med (god) marginal. De flesta övriga flygklubbar som bedriver skolning i Sverige är RF – Registrerad Flygskola och behöver vara klara med sina ATO-underlag först 8 april 2015.

Men allt arbete framför datorn har nu gett resultat. LFK är nu godkända för PPL-utbildning som ATO! Manualerna för IR-utbildningen och AVA-utbildningen är fortfarande under granskning och kommer även de att godkännas inom snart.

Stort tack och grattis till Jonna!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *