Dags för Safari! (uppdaterad)

LFK resultat på de senaste årens SM i Precisionsflygning och Civil Flygfemkamp har varit strålande. Guld 2013, 2014 och 2015! Men för att nå till dessa nivåer så krävs träning.

Och tränar gör vi! På årsmötet så delades priser ut för 2015 års klubbmästerskap i precisionslandning.

I dagtävlingen “Gripen” så segrade Lars Östlings och fick därmed en inteckning i vårt vandringspris. På andra plats kom Anders Wallerman och på tredje plats Torbjörn Ohlén.

Linköpingsmästare blev Anders Wallerman som fick en inteckning i Å. Strand vandringspris.

I nattävlingen “Nattugglan” så segrade Anders Wallerman och fick en inteckning även i detta vandringspris. På andra plats kom Per Wernholm med Lars Östlings som trea.

I år så kommer SM-tävlingarna att hålla i Norrköping den 7-10 juli. Nära för oss Linköpingsbor med andra ord. Förhoppningsvis så innebär det fler LFK:are som ställer upp än vanligt.

För att komma i form innan SM så kommer LFK att för första gången på många år den 7 maj att anordna “Safari“, d.v.s. LFK öppna klubbmästerskap i Precisionsflygning. Inbjudan till gästande tävlare har redan gått ut.

På gårdagens flygsäkerhetskväll så höll Lars Östlings en genomgång i hur tävlingen går till. Regelverket går att läsa på FAI – Federation Aeronautique Internationale hemsida. Någon kväll innan tävlingen så kommer det att anordnas en extra medlemskväll på klubben där klubbens rutinerade flygsportare visar oss nybörjare hur det ska gå till.

P.S: “Safari” räknas även som klubbens debutanttävling och det finns ett extra pris för bästa debutant. Har du aldrig ställt upp i en öppen tävling så bekostar dessutom klubben din flygtid under tävlingen!

Uppdaterad 16-05-06, 09:32

Vädret på lördag ser ut att bli utmärkt. Just nu är det 11 anmälda deltagare, varav fyra från LFK. Tävlingen startar strax efter 08.00 med första flygning strax efter 09.00. Under förmiddagen så är det navigeringsmomentet som gäller. Flyg en navigering och passera brytpunkterna vid exakt tid. Flygplanets rutt lagras med hjälp av en GPS-logger för utvärdering. I terrängen finns ett antal mål utlagda som ska identifieras och markeras på kartan. Dessutom har piloterna med sig ett antal bilder på objekt som finns längs med färdvägen som de också ska försöka hitta.

Denna del av tävlingen är kanske inte så intressant för åskådare. Strax efter 16 så börjar landningstävlingen som kan vara kul att titta på. Varje pilot gör fyra landningar och ska försöka komma så nära som möjligt ett streck på backen. En normal landning, två bedömningslandningar med avdragen motor och avslutningsvis en landning med ett hinder strax innan landningspunkten.

Välkomna ut till klubbhuset under dagen!

Uppdaterad 16-05-07, 08:45

Lite ändringar i tiderna. Start för navigeringsplanering runt 09.00 och första flygning runt 10.00. Sedan startar landningstävlingen runt 15.00.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *