Vinglös

Helgens demontering gick helt enligt plan. Vingarna är nu avtagna och inställda i verkstaden. Där ligger också alla roder, klaffar, plåtar m.m. De närmaste veckorna så kommer vi att demontera duken och undersöka skicket på spryglarna.

Vingarna demonterade och inställda i verkstaden för avdukning

SE-KEG har nu ställts in i kallhangaren och väntar på att motorn ska demonteras och konserveras så att vi kommer åt att laga motorfästet. Sedan så är det dags att byta landställ. Vi kommer också att inspektera bakkroppen för att se om det finns korrosion  Detta är en av de faktorer som kan fälla projektet då en komplett renovering av stommen bedöms bli för långsiktig för att det ska kunna drivas i klubbens regi.

Till lunch så blev det grillning. Hamburgare och korv fanns i överflöd och till efterrätt vankades det rulltårta och kaffe. Vårsolen försökte göra sitt bästa för att få kylan att släppa och så länge man höll sig nära grillen så lyckades det bra.

Som helhet en mycket lyckad helg!

Mer bilder finns som vanligt på Facebook.

Att demontera och renovera en Cub tar sin tid. Annat så var det under kriget när Cub:ar byggdes på löpande band. Ta en titt på den här filmen från 1943 som visar produktionslinan hos Piper Aircraft. Visserligen så är det inte PA-18 Supercub man bygger ihop, utan J-3 Cub.

P.S: Många utrymmen i vingar och stomme är svåra att komma åt med grova händer om man inte river av duken. Under kriget så var det ofta kvinnor som byggde flygplan, så det skulle nog behövas fler kvinnor i projektet. Annars så får vi rekrytera någon av projektmedlemmarnas barn. Det kan väl inte klassas som barnarbete om de tycker att det är kul? 😉

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *