Att ta känslan med sig

10426869_774588872597420_8282389007044390843_nJag läser just nu i DN om Hammarbyfansens delade känslor över att ha lämnat Söderstadion för gott. Å ena sidan så var den gamla stadion förfallen och rymde inte tillräckligt med publik. Å andra sidan så rymde den många minnen som knöt klubbmedlemmarna hårdare till klubben.

Liknande känslor finns säker i många av LFK:s medlemmars hjärtan nu när klubben lämnar det gamla klubbområdet efter 80 år. Bort med det gamla, in med det nya. Det kan kännas som vi ersätter något gammalt, tryggt och invant med nytt och opersonligt.

Och visst, den nya hangaren är stor och behöver piffas upp för att få tillbaka klubbkänslan. Bl.a. så håller vi på och inreder en värmestuga. Sedan ska skylten med “Linköpings Flygklubb” upp över en av portarna. Likaså den gamla klockan och lampan som suttit över porten på trähangaren. Vi behöver all medlemshjälp som går att få för att ordna till i den nya hangaren. När flygplanen om någon vecka står på plats i hangaren och vi börjar flyga därifrån så kommer vi att börja bygga upp en ny klubbtradition samtidigt som vi inte ska glömma bort den gamla.

1924918_774588762597431_5254065271820640022_nVid förra helgens utrensning av trähangaren så plockade Håkan Olsson med sig ett par souvenirer. En spegel där yngre medlemmar i klubben fick en önskan om trevlig sommar och God Jul av vår gamle tekniker Kalle Flaps. Den ska upp i nya klubbhuset när det står på plats. En pin-up bild som tillhört en av klubbens flyglärare Arne Strener. Och till sist en gammal skruvmejsel som tillhört Kalle Flaps.

I helgen så bjuds Hammarbyfansen in på Söderstadion för att ta med sig ett minne från tiden där. LFK ska inte vara sämre. Nästa helg så kommer vi att börja rivningen av vår trähangar. Alla medlemmar är välkomna dit och hjälpa till med rivningen. Vill ni samtidigt ta med sig en bit av hangaren hem som minne av klubben så är ni välkomna att göra så.

Hangaren och klubbhuset kan vi inte ta med oss till Norra Plattan/GAC, men klubbkänslan ska vi inte förlora i flytten.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *