I believe I can fly!

P1050454Ikväll så fick äntligen SE-SIM komma ut och sträcka på vingarna. Efter att fått nöja sig med simulerad flygning allt sedan leveransen den 30 mars 2007 så var det dags att “flyga” på riktigt igen.

I helgen så börjar vi att demontera trähangaren. Därför så var nödvändig att flytta vår simulator. Den har nu fått en liten mellanlagring i gamla Skywayshangaren fram tills dess att det nya klubbhuset är på plats.

När simulatorn år 2007 byggdes upp så tog man upp ett stort hål i väggen så att den skulle gå att föra in på enklaste sätt. Det finns dock ett par stora dörrar som på den tiden inte gick att komma åt då plåthangaren stod i vägen. Nu när plåthangaren är demonterad, så vi tänkte att det nog var enklast att ta ut simulatorn genom dörren i stället för att behöva riva väggen igen.

P1050461Det uppstod dock i början ett litet praktiskt problem. Elen i hangaren har stängts av eftersom även ledningarna ska demonteras i helgen! Klockan halv sex i mitten av november så börjar det att bli mycket mörkt. Vi blev därför tvungna att leta rätt på förlängningssladdar och belysning så att vi såg vad som behövde göras. Till slut så fanns allt tillgängligt för att kunna börja baxa ur den genom dörren och sedan lyfta upp den på lastbilsflaket.

Simulatorn är heller inte en särskilt lätt klump. Vikten ligger på strax över 300 kg. Det finns också en hel del kablage som ska in i kabinen som behövdes skyddas under transporten. Men efter lite funderingar så lyckades vi till slut få ut simulatorn utan skador och transportera den till förvaringsutrymmet.

P1050465Då LFK kommer att fortsätta med IR-utbildningar i form av Enroute-IR (EIR) och kompetensbaserad IR (CBIR) så är simulatorn ett viktigt utbildningshjälpmedel som sänker kostnaderna för utbildningen. Därmed så kommer simulatorn att vara en av de första saker som försöker att få på plats i det nya klubbhuset. Läs gärna Sture:s artikel om de nya IR-utbildningarna i senaste numret av KSAK “Pilot Briefing”.

Stort tack till alla medlemmar som hjälpte till ikväll. Extra stort tack till Mats bror som ställde upp med lastbil och kran.

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *