Sol igen!

De senaste veckorna har varit grå och trista. Flygvädret har knappt dugit till instrumentflygning då det varit isbildningsrisk. Men idag så kom solen äntligen fram!

Det fina vädret resulterade i full fart ute på klubben, då många medlemmar passade på att lufta vingarna. Jag fick till min glädje mycket positiv feedback om den nya hangaren. Det är lätt att dra in och ut flygplan. Det är dessutom mycket folk som rör sig kring hangarerna. Området börjar livas upp. Kul!

Vi passade på att arbeta med den nya bränsleanläggningen. Just nu så ser det positivt ut. Med lite tur så dras den sista elen i veckan och därefter så ska tanken inspekteras av brandmyndigheten innan den kan tas i drift.

I hangaren fortsatte demonteringen av gipsväggar. Tyvärr så hittade vi mer isolering än vad vi varit medveten om samt också en del Eternit i taket. Inte helt oväntat då det är en gammal byggnad, men nu måste vi ta hand om det. Jag tänker därför gå ut med en medlemsmail för att söka frivilliga till att fortsätta demontera hangaren denna och nästa helg. tack till de som ställde upp idag!

10686902_10205516337972525_6562531914656298432_nRivningsarbetet har uppdagat en del gamla skatter. När vi rev ner gipsväggarna i segelflygsdelen av hangaren så hittade vi denna lilla Pinuppa med en liten anmodan till den tekniska personalen. Kanske inte helt korrekt i dagens klimat, men en god återblick på tidsandan i en hangar för många år sedan.

Själv så tänker jag fortsätta snickra på värmestugan i hangaren i morgon. Samt kanske lite på mitt eget flygplan om jag får tid över… Vi får hoppas på att det fina vädret stannar någon dag till.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *