Klubbhusflytt

5Igår så fraktades vårt nya klubbhus på plats. Arbetet flöt på bra och nu står alla moduler utom en på plats. Den sista modulen kommer att fraktas dit på måndag.

Simulatorn flyttades samtidigt och ställdes in i en av modulerna. Därmed så slipper vi bekymret med att behöva såga upp väggar för att få in simulatorn i huset.

Under helgen så pågår arbetet med att täta taket och väggarna. Sedan kommer elektrikerna och rörmokarna att se till att el och vatten fungerar.

L1010776Efter det så är det upp till oss att göra i ordning klubbhuset till något som vi önskar oss!

Klubbhuset är närmare 600 m2, vilket ger oerhörda utrymmen att bygga upp verksamheten på vårt nya klubbområde. Tanken är att vi ska ha en stor lektionssal, ett bra fikarum med kök, lörarrum, briefingrum, simulatorlokal samt eventuell några övernattningsrum för besökare och t.ex. elever som åker ner till Linköping för IR-utbildning över en helg.

L1010822Vi kommer att ha stort behov av hjälp från alla medlemmar för att få huset i ordning. Den tidigare jourplikten gjorde vi detta år om till s.k. medlemstjänst. Att sitta en helg på klubben när det är dåligt väder fyller ingen större funktion. Då har klubben betydligt större nytta av medlemmar som stöttar med att hålla flygplanen i bra skick, som hanterar bränsleanläggningen och som hjälper till att snickra på klubbhuset.

Under semestrarna när det är bra väder och vi förväntar besökare så är det dock bra med någon typ av jourverksamhet. Vi kommer därför inte att ta bort detta alternativ helt och hållet, men framför allt är det andra uppgifter som kommer att behövas framöver.

Stort tack till Nicke som har lagt ner ett enormt jobb på att få igång hangaren och klubbhuset! Nu närmar sig slutskedet där vi ser resultatet av allt jobb.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *