Tomt på plattan

10846393_10203213334758839_6582929689432955886_nNu är även den sista hangaren hangaren på det gamla klubbområdet borta. I våras så demonterades den gamla servicehangaren och car-porten. Enligt den som köpte hangaren så skulle den monteras upp i Baltikum. I höstas så demonterades vår plåthangar. Den kommer att byggas upp igen på Öland. Trähangaren var tyvärr inte möjlig att demontera och bygga upp på nytt igen.

P1050564Vi började att riva trähangaren i november. Men förberedelserna startade upp i somras då vi tömde hangaren på en hel del gammalt skräp och flyttade över det som var användbart till förrådstältet på GAC. Klubbens medlemmar gjorde ett stort jobb med att ta ner isolering, eternit och elinstallation för att underlätta rivningen då rivningsfirman inte behövde ta betalt för att källsortera rivningsmassan. Ett av de största jobben var att demontera simulatorn och flytta den till en mellanförvaring innan det nya klubbhuset fanns på plats.

Vi upptäckte att hangaren var i sämre skick än vad vi hade trott. Det fanns också ett oljebaserat värmesystem som kostade klubben stora summor varje år. Hade vi haft trähangaren kvar så hade vi fått en hel del kostnader för att kunna fortsätta driften.

P1050589När rivningen startad upp så uppstod en del oväntade svårigheter. Först så råkade större delar av rivningsgänget ut för vinterkräksjuka. Sedan blåste det kraftigt ett par dagar och risken var då stor att det blåste in rivningsmateriel över taxiområdet och landningsbanan.

P1050603Men till slut så var allt borta. Till och med smådelarna var bortsopade från plattan. Därmed så har vi uppfyllt villkoret i vårt arrendeavtal att plattan skulle vara tömd senast 14-12-31.

Det sista steget i vår flytt är rivningen av klubbhuset. Den är inplanerad till april nästa år. Det innebär att vi i mars kommer att förbereda rivningen genom att plocka ut allt löst material på samma sätt som vi gjorde för trähangaren. Förhoppningsvis är då vårt nya klubbhus på plats så att vi kan flytta dessa saker direkt i stället för att mellanförvara dem i tältet.

P1050624Viktigast nu är att få till känslan i det nya klubbområdet. Här är det upp till klubbens medlemmar att göra det bästa av de möjligheter som nu erbjuds!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *