Arbete pågår

NamnlösEl och VVS är nu inkopplat i det nya klubbhuset. I helgen kommer arbetet med att göra i ordning första delen av klubbhuset att starta upp. Det rör sig om en vägg för att göra en korridor mellan fikarummet och simulatordelen utan att behöva gå igenom klassrummet. Det är också en dörr som ska tas upp vid nya lärarrummet samt en annan som ska sättas igen. Ta gärna med er lite verktyg och hjälp Jonna att få i ordning på klubbhuset så att det passar för utbildning.

Simulatorn och gästrum är saker som kommer att göras i senare etapper när vi får tid och råd.

Flytten har som vi har meddelat tidigare ätit upp stora delar av LFK kassa. Vi har därför kallat till ett extra medlemsmöte den 15/2 där vi ska diskutera konsekvenser av detta. Bl.a. måste vi fundera på en ny strategi för att kunna finansiera den planerade förnyelsen av våra skolflygplan.

Planerna på en terrass på taket kommer vi att få skjuta upp en tid framöver. Vi har fått en offert på ca 300.000 för att göra i ordning en parkering, men kommer att avvakta detta. Tills vidare får medlemmar och besökare parkera längs med vägen.

Vi tittar på lösningar för att få till en ändring av staketet mot hangarområdet samt en port in till bygglokalen. Segelflygsklubben är mycket intresserad av att vara med och få igång en lösning för detta så att de kan arbeta med sina flygplan på vintrarna.

02  Klubbhus 1943Ett mycket tufft beslut som vi har varit tvungna att ta ta är att inte flytta med den s.k. “Rundeln” på det nuvarande klubbhuset. Detta är en av de äldsta delara av klubbhuset som varit med sedan början av 40-talet och som från början stod inne på Saab flygprovavdelning. Vi ville flytta med den till nya klubbhuset för att bevara en del av vår historia samt känsla från det nuvarande klubbhus. Men har man inte pengar så får man tyvärr göra avkall på sådana planer. Nu kommer vi i stället att erbjuda er medlemmar att ta till vara på denna veranda i samband med att vi river det gamla klubbhuset i april.

Även om detta är tuffa beslut så har vi i varje fall mycket snart ett mycket bra klubbhus och det är upp till oss medlemmar att avgöra hur det ska inredas och tas i drift. Söndagen den 15/2 så är ni välkomna att titta på klubbhuset och diskutera vägen framåt! Sedan får vi bo in oss ett tag för att känna vilka behov vi har av att anpassa lokalerna ytterligare efter verksamheten.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *