Flygplanskonstruktörer under test

12066054_10208053024508103_8708932716522739137_nDenna vecka har Linköpings skolor höstlov. LFK anordnade därför igår ett öppet hus för ungdomar där vi visade flygplan, presenterade den planerade ungdomsutbildningen och tävlade om en flygtur i en av klubbens PA-28:or.

Dessutom visad Bigglesklubben upp ett av sina radiostyrda flygplan och informerad om deras aktiviteter tillsammans med Linköpingseskadern.

Vi tog upp namn och kontaktuppgifter på de som var intresserade av ungdomsutbildningen och vi kommer att kontakta dem inom kort när vi har vinterns program färdigt.

Tävlingen gick ut på att med tre A4-papper, två grillpinnar och tejp konstruera ett flygplan som skulle flyga så långt som möjligt. En mängd modeller prövades ut och till slut kunde vi kora en segrare. Från början hade vi tänkt oss att de tre första skulle få flyga, men vi beslöt oss att eftersom det var fyra deltagare i tävlingen så kommer alla att få flyga oavsett resultatet. Vi var helt enkelt imponerade över att de satsade så mycket på att vinna.

Flygningen kommer att ske i närtid när föräldrar kan deltaga och givetvis vädret medger en trevlig tur.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *