Medlemskvällar på gång!

12036554_10205291268825892_5070391166126280415_nDet senaste året har fokus legat på flytt av klubbhus och hangar. Men nu börjar klubben komma tillbaka till normala rutiner. För ett par veckor sedan hade vi Oktoberfest där det givetvis serverades Oktoberfestenbier med Weisswurst och Sauerkraut. Det blev ett par backar öl över, så vi kommer att ha en liknande tillställning i närtid.

I veckan som var hölls det en säkerhetskväll. Flygplatschefen Per Lindblad höll en uppskattad genomgång av framtidsplanerna och den senaste statistiken avseende incidenter. Nicke och Per höll en återmatning om saker som kom upp från förra säkerhetskvällen samt drog erfarenheter från året som gått på nya plattan. Kvällen avslutades med en diskussion om reseflyg. Tanken är att få igång fler medlemmar som tycker att det är kul att resa utomlands med klubbens flygplan. I början av nästa år kommer planeringen för en längre flygning att starta. Varje flygplan flygs av 2-3 medlemmar som turas om att flyga de olika sträckorna. På så sätt så kommer man längre för lägre kostnader och kan nyttja rutinen hos alla i besättningen. Att flyga är kanske inte den största utmaningen. Mycket av arbetet ligger i förberedelser med kartor, landningskort m.m.

Den 18 november är nästa klubbkväll inplanerad. Då håller Jonne ett föredrag om sin resa till Oshkosh. Kanske kan det få andra medlemmar att vilja resa dit.

Nu pågår det aktiviteter i nya klubbhuset nästan varje kväll i veckan. Tisdagar och torsdagar så är det LAPL/PPL-kursen som har sin teoriutbildning. Den 20 november börjar IR-kursen sin teori och de kommer att hålla på fredag till söndag var tredje helg. Måndagar och onsdagar så kommer SE-KEG-projektet att hålla till i bygglokalen. Måndagar är det också landningstävlingar. Förhoppningsvis så kommer också vår ungdomsutbildning att dra igång i närtid och då är det också måndagar som gäller. Husrenoveringsgruppen kommer också att börja jobba under vintern. Nästa projekt är övernattningsrummen och simulatorlokalen. Håll koll på kalendern för kommande aktiviteter!

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Niklas Larsson

    Härligt att se att aktiviteterna avlöser varandra, all heder till er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *