Varning för möss!

Det har varit en intressant vinter. Först en lång period med värme och barmark. Sedan slog det till och blev kallt och med en massa snö. Nu barmark och varmt igen! Ur led är tiden och vädret.

Tyvärr så har det inneburit att skogsmössen har sökt sig till varmare platser och även om vår hangar kan kännas kall och fuktig så har den av mössen ansetts som ett bättre alternativ än att springa omkring utomhus.

Vi har fått in rapporter om att mössen krupit in i ett par flygplan och ätit upp delar av inredningen samt ett par headset. Vi har ännu inte sett några intrång i klubbens flygplan.

Det gäller därför att hålla ögonen öppna och inte göra det attraktivt för mössen!

Undvik att slänga matrester i sopsäckarna i hangaren. Ta med det och släng i klubbhuset i stället. Häng upp headset i solskydden och låt inga ligga löst i baksätet utan ta med dem in i klubbhuset och lägg tillbaka dem i hyllan för headset. Undvik också att lägga saker på marken som mössen kan gömma sig under utan håll golvet så fritt som möjligt.

Vår hyresvärd kommer att sätta in bekämpning mot mössen i närtid. Kanske kommer vi att få ett besök av en viss råttfångare från Hameln.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *