Sommarkurser

DC10HAKANästa måndag så börjar LFK/LFSK ungdomsutbildning! Men det finns också möjlighet att söka sommarutbildningar.

Är du flygintresserad så finns det ett par bra alternativ:

  • Flygvapnets sommarkurser. Tyvärr så har ansökningstiden för dessa kurser precis gått ut.
  • Frivilliga Flygkårens (FFK) sommarkurser för “Young Pilots”. Det finns ett antal att välja på beroende på var du bor i Sverige. Sista ansökan är 30 april, så det börjar bli bråttom om du ska hinna få in din ansökan.

Jag har själv haft det stora nöjet att ha varit instruktör och kurschef för fyra sommarkurser i Flygvapnets regi. Ungdomarna som får chansen att vara med på dessa läger växer som människor. De lär sig att lita på sig själva och sina kamrater.

Min egen väg till Flygvapnet var via FVRF vinter- och sommarutbildningar. Av de ungdomar som jag gick tillsammans med så kom nästan 50% att söka anställning i Flygvapnet. Så är du intresserad så rekommenderar jag att du söker till nästa år.

Sedan finns givetvis också möjligheten att börja flyga på riktigt! En segelflygutbildning kan du påbörja redan vid 14 års ålder. Flyga på egen hand får du göra från 15 år. Teoriutbildningarna för årets kurser har dock i de flesta fall redan börjat, men ring runt till segelflygklubbarna och kolla om det finns möjligheter att hoppa på en kurs.

Tanken bakom LFK ungdomsutbildning är att skapa ett intresse så att ni vill söka nästa års segelflygsutbildning. Sedan finns det som en naturlig fortsättning en utbildningsstege där man baserat på segelflygcertifikat kan fortsätta med motorflygcertifikat.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *