Populäraste resmålen

Som nybliven pilot söker jag inspiration till olika utflyktsmål. Som ingenjör dras jag samtidigt till all form av dataanalys, så när Nicke postade statistik från 2020 i nyårshälsningen blev jag intresserad av att titta närmare på underlaget i myweblog.

För varje loggad flygning anges “Flygplats från/till”, vilket ger en inblick i resorna med klubbens plan. Baserat på mer än 12500 flygningar, under drygt sju år, framträder nedanstånde topplista (ESSL borträknad).

 • Norrköping (ESSP), 21 nm
 • Stegeborg (ESVE), 29 nm
 • Visby (ESSV), 96 nm
 • Visingsö (ESSI), 44 nm
 • Västervik (ESSW), 46 nm
 • Motala/Skärstad, 19 nm
 • Skövde (ESGR), 54 nm
 • Finspång, 20 nm
 • Kalmar (ESMQ), 105 nm
 • Stockholm/Skavsta (ESKN), 45 nm
 • Jönköping (ESGJ), 64 nm

Jag har som personligt mål för året att besöka åtta, för mig nya, flygplatser/-fält. Nu har jag — och alla andra — en lista med populära förslag att utgå från.

(Den gröna skivan kring Linköping markerar 25 nm.)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *