Lite smått o gott

Det är redan andra veckan i maj ,så “times really fly” så att säga
Det har varit ovanligt kallt på nätterna senaste veckorna ,men vi bör from denna vecka inte behöva koppla in motorvärmarna på våra flygplan.
Dock börjar säsongen med insekter istället och ta för vana att tvätta bort dessa direkt efter flygning på framrutor,stabbe,fena ,vingar samt propeller. Står flaskor och papper att använda mellan planen i hangaren. Skulle det vara tomt finns påfyllning i skåpet bredvid värmestugan.( Skulle även den vara tom är det helt okey att fylla den med blandning diskmedel och vatten)

När vi skriver anmärkningar,tänk på detta:
-Anmärkningar skall alltid skrivas i både resedagboken och myWeblog
– Anmärkningar skrivs på de gula sidorna i resedagboken
-Rosa sidorna i resedagboken är till för kvarstående anmärkningar som endast skrivs in av ansvarig tekniker

En viktig sak att tänka på innan uttaxning är att kolla volymen på radion. Är tornet stängt försök att göra förbindelseprov med andra flygplan eller be någon innan på klubben att lyssna och svara i radion inne på klubben.

Kom ihåg i helgen lördag 14e maj är det vårfixardag på klubben ,med tex in med snöpinnar ,ut med förankringarna ,utemöbler,gräsklipp och ev skräp som skall till tippen. De tvättas och vaxas även flygplan samt att grillen är igång . I år så kör även Malmens Veteranflygklubb avrostning på Bulldogen,så varmt välkomna.

Flyg mycket och säkert
Mvh Per Wernholm
Motorflygchef LFK

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *