Linköpings universitets FlygFörening, LuFF

Ibland dyker det upp trevliga nyheter i postlådan. En sådan är att Linköpings universitets FlygFörening LuFF har återuppstått. Styrelsen har beslutat att stödja LuFF på samma sätt som förr, d.v.s. medlemmar i LuFF som samtidigt är medlemmar i LFK har rätt att för medlemsaktiviteter hyra flygplan till samma pris som de LFK-medlemmar som deponerat maxbelopp kan göra. Detta då vi vet att studenter har ont om pengar och vi gärna vill marknadsföra oss mot potentiella framtida pilotelever hos LFK. Statistiken visar att en hel del nuvarande piloter och medlemmar i LFK startade sin karriär via LuFF. Vi kommer snarast att återuppta LuFF sida på LFK hemsida. LuFF finns dock redan på Facebook.
Hej!
Vi är ett glatt gäng som valt att ta tag i återuppstartandet av LuFF, då denna förening tyvärr varit nedlagd under ett par år. Valet att starta upp och driva LuFF var en självklarhet då vi alla inom föreningen har ett stort flygintresse, och vi alla innehar någon form av flygcertifikat som styrker detta.  Vidare har vi även fått god respons och mycket hjälp från de tidigare styrelsemedlemmarna. En annan anledning till uppstartandet är även att föreningen tidigare varit en av de större föreningarna på Linköpings Universitet och att det även idag finns ett stort intresse för föreningen.
Vi består i dagsläget av en härlig skara med spridning över de olika sektionerna och linjerna på LiU, såsom läkare, ingenjörer och ekonomer. Tack vare den stora spridningen på oss och vårt gemensamma intresse hoppas vi kunna hitta fler likasinnade och svara på så många frågor om flygområdet som möjligt.
Linköpings universitets FlygFörening skall vara en väg för flygintresserade, att kunna träffas och ha kul ihop. Vi vill även vara en länk ut från universitetet mot flygvärlden för att visa och förklara hur det går till och vad det innebär att flyga allt från små flygplan upp till större trafikflygplan. Självklart vill vi även skapa ett flygintresse och visa att flyget kan vara för vem som helst, och att man inte behöver vara någon supermänniska för att vara verksam inom flygvärlden.
I dagsläget är vi nästintill nystartade och vi har skickat in alla nödvändiga dokument,  nu går vi bara och väntar på svar för att få genomföra alltsammans. Föreningen har en styrelse bestående av fem medlemmar och vi har även haft två tidigare möten, där ett  tredje möte är inplanerat och kommer hållas inom en nära framtid.  I väntan på att vi skall få tillbaka våra dokument arbetar vi med planer för att på bästa sätt kunna marknadsföra oss på LiU, och kunna deltaga i KALAS vilken är en stor föreningsmässa under nolleperioden.
Vi som jobbar i styrelsen har som mål att komma igång med onsdagsturen så att vi kan ta med intresserade upp i luften på en tur med Linköpings flygklubbs flygplan bestående av Piper PA-28 och Diamond Aircraft DA-20. Långsiktigt skall vi försöka komma igång med lite längre resor som utflykter till Visby eller studiebesök på olika flygplatser, flygmuseum, tornbesök och flygdagar. Om intresse finns så kan vi även tänka oss att emot flygförare och lyssna på föredrag.
Vi i styrelsen är jättetaggade på alltsammans och vi kommer kämpa för att detta ska bli så bra som möjligt för allas del!
Med vänliga hälsningar
Styrelsen, LuFF
Styrelsen (från vänster): Erik Bodin, Marcus Johansson, Emma Zahlin, Peter Hultberg, Alexander Pattyranie.
Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Mycket bra initiativ,härligt att det rör på sig inom klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *