Dagen efter…

P1050154I morse vaknade jag upp på golvet i klubbhuset där jag tillbringat natten i min sovsäck på ett inte allt för bekvämt liggunderlag. I de andra rummen så började andra deltagare från gårdagens Fly-In att vakna upp. En mycket trevlig lördag, men som straff så var jag idag en smula tung i huvudet…

Igår morse så såg det dock en smula mörkt ut för vår Fly-In. Regnskurar och låga moln verkade hindra de flesta besökare från att komma. Men en efter en så började de att dyka upp och när Team 50 från Västerås slutligen kom med sina fyra Saab SK50 Safir så stod det en hel del kärror utanför vår gamla trähangar.

Under eftermiddagen så gjorde vi vårt bästa för att sälja av hittegods från hangaren på vår “Flygloppis”. En del lyckades vi sälja, men ingen nappade på att köpa hangar och klubbhus för bara en krona! Nåväl. De saker som blir över kommer att få pryda baren i det nya klubbhuset.

P1050153Strax innan middagen så kom tre stycken Harvard förbi i tät formation med rökmaskinen tänd (Alf Ingesson-Thor och Kjell Nordström vid spakarna på två av dem). Som pricken över i dök även Per Cederqvist förbi med Biltemas Spitfire. De gjorde ett par passager över fältet innan de for vidare till Skavsta för söndagens flygdag. Ljudet i dessa maskiner gjorde gott för flygarsjälen och skapade bra stämning inför middagen.

Ca 45 personer kom på middagen och det serverades fläskkött med potatis och grönsaker. Till efterrätt så blev det chokladmousse till kaffet.

Efter huvudrätten så lämnade Team 50 eftersom de också skulle till Skavsta dagen efter. De hann dock med en sista passage i snygg formering över vår hangar innan de drog kosan norröver. Tack Niklas och gänget. Kul att ni kom förbi!

P1050148När maten var uppäten så genomförde vi en flygnördsfrågesport, där min blygsamhet nästan förbjuder mig att erkänna att segern togs hem av det lag där jag och Per ingick. Med viss förstärkning av flyggurun Fredrik! 🙂 Fredrik fick ta hand om priset, en kabinväska som skänkts utav Linköping City Airport. Tack för det Camilla!

Till slut blev vi några tappra få själar som stannade kvar i klubbhuset och pratade om allt mellan himmel och jord. Det som jag ska lägga på minnet är vår diskussion om hur vi ska få in ungdomar i flygverksamheten. Det finns många bra exempel runt omkring i Sverige. Västerås har lyckats bra och fått in flera ungdomar i flygverksamheten, varav ett antal tjejer som nu satsar på en flygkarriär. Kul! Eslöv har fått till en ungdomsverksamhet i form av sina “unga vingar” där man bl.a. erbjuder skolungdomar flygning ett par gånger om året. Jag har haft diskussioner med NuLink om detta och nästa år så ska LFK göra en satsning på att få igång en bra ungdomsverksamhet.

Allt trevligt har ett slut och tidigt på morgonen så fick vi dock ge upp då ögonlocken blev för tunga. Den gamla soffan kändes i det läget skön att sova i.

Stort tack till Per Wernholm som arrangerat kvällens fest samt Nicke med familj som fixat efterrätten och arrangerade kvällens frågesport. Stort tack även till Restaurang Albatross som serverade lika bra mat som på förra årets Fly-In. Dessutom givetvis ett jättetack till alla som kom luftvägen för att förgylla dagens och kvällens fest. Nästa år så bjuder vi till invigningsfest av den nya hangaren och klubbhuset!

Se fler bilder hos LAE.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *