Exodus

P1050403Inom den kristna och judiska historiebeskrivningen var Exodus det stora uttåget ur Egypten till det förlovade landet som Gud hade utsett för dem.

Idag så var det dags för ytterligare ett uttåg, fast i något mindre skala. Om Gud har varit inblandad eller inte låter jag vara osagt.

Med hjälp av massor av medlemmar så tömde LFK det sista i trähangaren och flyttade över det till Norra Plattan/GAC. Om två veckor så kommer vi att flyga från denna platta. Om ytterligare ett par månader så kommer all vår verksamhet att hålla till här. Är det det förlovade landet för LFK? Vi får se. Förhoppningsvis så får vi i varje fall lite bättre kontakt med grannarna än de tidigare uttågen lyckats få till.

Klubben har haft sina lokaler på denna sida fältet under 80 år. Det märks! I hangaren så fanns det en hel del skrot och en och annan liten juvel. Bl.a. hittade vi en komplett motor som vi kommer att se över om den går att lägga ut till försäljning. Vi har hittat en hel del reservdelar (roder m.m.) till MFI som också kommer att säljas.

P1050405I hangaren så började Nicke att måla den värmebod som vi ska förvara olja, flytvästar m.m. i framöver. Den kommer också att fungera som temporär briefinglokal fram tills dess att det nya klubbhuset finns på plats. Jag misstänker att fler av de som har plats för flygplan i hangaren kommer att resa upp liknande bodar för att förvara utrustningen till flygplanen.

P1050397Håkan Olsson, en f.d. medlem i klubben som växt upp med Kalla Flaps, åkte till Linköping för att rädda undan en spegel som kommer att sättas upp i den nya klubblokalen. Det är dessa små detaljer som gör att vi inte glömmer bort klubbens historia. Mycket av det som kanske skulle kunna klassas som skrot är gamla minnen som kommer att förvaras i klubbhuset. En bar är inte en bar i ett klubbhus om det inte finns en böjd propeller från någon misslyckad landning för länge sedan som någon äldre medlem kan berätta skräckhistorier om för de nya medlemmarna i klubben.

P1050408SE-KEG vingar m.m. kommer att förvaras i hangaren fram tills dess att klubbhusets byggrum är klara att använda. Vi flyttade även in SE-KEG skrov från förvaringstältet till den nya hangaren. Den konserverade motorn förvaras varmt i klubbhuset tills vidare.

Förvaringstältet är nu i stort sett proppfullt med prylar från golv till tak. En del av dessa kommer att stoppas in i hangaren när allt är klart. En del kommer att ställas in i det nya klubbhuset. En del kommer att säljas framöver.

Nycklar till den nya anläggningen finns nu att kvittera ut. Depositionsavgiften är 400 kr, men ni får tillbaka depositionen på 200 kr för den gamla klubbnyckeln när ni lämnar tillbaka den. Just nu är det bara vår vicekassör Erik som har tillgång till programmeringsdatorn, men vi ska se till att det även finns någon av lärarna som kan hantera detta.

Stort tack till alla medlemmar som ställde upp med släp och arbetskraft! Det känns skönt att så många engagerar sig i klubben, vilket bådar gott för klubbkänslan i framtiden. Det enda som kvarstår att flytta i trähangaren är simulatorn, men även där så är vi på god väg i demonteringen. Den 15/11 så samlas vi för att plocka ner fönster, el m.m. för att underlätta för rivningsfirman som demonterar trähangaren under december.

I morgon kommer vi att grilla hamburgare och välkomna alla som vill titta på hangaren!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *