LFK + LSFK = SANT!

IMG_0777LFK och Linköpings Segelflygklubb – LSFK har genom åren haft olika nivåer av samarbete.

LFK bildades 1933. Under kriget så var flygbensin en bristvara och Flygvapnet stöttade startandet av Segelflygklubbar för att utbilda framtida militära piloter. LSFK bildades 1940, men redan 1942 så slogs klubbarna ihop till en. Detta förhållande höll fram till 1973 då man delades upp i två klubbar igen. En av orsakerna var att LSFK då höll till ute på Malmen, medan LFK mest höll till på Saab-fältet.

För några år sedan så blev det stopp på både segelflyg och fallskärmshoppning ute på Malmen. LSFK flyttade då sin verksamhet till Finspång där man fortfarande håller till.

Men på vintrarna så har LSFK hyrt lokal i LFK gamla hangar för att kunna putsa på sina segelflygplan. Då hangaren skulle rivas så uppstod frågan var segelflygarna skulle hålla till om vintrarna.

Eftersom LFK fick tag på ett klubbhus med gott om plats så beslöt sig LSFK att man var intresserad av att hyra delar av bygglokalen för sina vinterprojekt. Det innebär att Cubrenoveringen framöver kommer att samsas om utrymmet med ett antal segelflygplan. Mycket trevligt!

För att visa på att klubbhuset nu inte enbart är för LFK verksamhet så sattes idag även LSFK klubbskylt upp på väggen mot vägen. Välkommen LSFK till Pilotgatan 10!!

Läs mer om Segelflyget inom LFK i vår jubileumsbok från 1983.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *