Drönarkurs på programmet! (Uppdaterad)

Igår genomförde LFK, i samarbete med Drönarakademien, en kurs för drönarpiloter. Detta är ett mycket bra sätt för piloter som befinner sig på marken att förstå hur det fungerar för piloter som befinner sig i luften så att de kan samarbeta på bästa sätt.

Marknaden för förarlösa flygplan expanderar kraftigt. Just nu så ersätter de framför allt helikoptrar för att kunna övervaka och fotografera från höjd. Mycket snart lär vi också se liknande lösningar för övervakning av kraftledningar m.m.

Men den senaste tidens incidenter visar också på att luftrummet kräver samarbete mellan de olika aktörerna. Dessutom krävs förståelse för regelverk och luftrummets uppdelning. LFK levererar detta i ett utbildningspaket bestående av vår Mörkerutbildning som är certifierad som fristående utbildning av Transportstyrelsen och våra kurser i luftrumskunskap som är delar av den certifierade PPL/IR-teorin.

LFK kan ge liknande kurser för företag som är intresserade av att lära sig regelverk och luftrum. Kanske det snart kommer att finnas en heltäckande certifierad utbildning, DPL – Drone Pilot License?

Se videoreportage i Corren.

Uppdaterad 15-10-26, kl 15:30

Nu har ICAO, EU och Transportstyrelsen precis kommit ut med en loggbok för drönarpiloter. Där kallas det för “Remote Pilot Logbook“. Så licensen borde med andra ord heta något i stil med RPL – Remote Pilot License?

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *