En sommar i Norrköping

P1040667Idag börjar renoveringen av bansystemet på Saab. Ny ytbeläggning, nya dräneringskanaler under banan samt uppfräschning av utrullningshindren. Arbetet är tänkt att ta sex veckor och det går inte att flyga från Saab-fältet under den perioden. För att våra medlemmar ska ges möjlighet till flygning under sommaren så har LFK, likt KLM, valt att ombasera till Norrköping under sommaren 2014.

I söndags så samlades därför stora delar av styrelsen för att packa ihop all materiel som skulle tas med. Förutom flygplanen så var det livvästar, livbåt, bromsklotsar, bogstänger, förankringslinor, Internetdator, tvättutrustning m.m.

IMG_5241Vi flög i sexgrupp till Norrköping. Förutom klubbens fyra PA-28:or så var det Thorleifs RV-6 SE-XYB samt MVFK:s Bulldog SE-MEK. Då inte alla är utbildade i formationsflygning så valde vi att flyga i kolonn med ca en km avstånd. Ja, alla utom Per som har svårt att se skillnaden på kilometer och meter… 😉

På plats möttes vi av ordföranden för NAFK som hälsade oss välkomna och visade oss runt i lokalerna så att vi fick koll på var vi skulle göra av vår utrustning.

P1040666Internetdatorn har vi ställt längst inne till vänster i NAFK klubblokal. Det saknas ännu en uppkoppling på Internet då det enbart fanns trådlöst. Vi ska skaffa en liten dongel så att datorn kan få kontakt med det trådlösa nätverket.

Livvästarna, livbåten och tvättutrustningen har vi ställt i den röda hangaren längst norrut på plattan. Flygplanen står förankrade med linor, vilket de ska göra när de står utomhus. Glöm inte att låsa rodren också.

Flygplansdokumentationen står i rummet till höger om ingången. Där finns en väska till varje flygplan. Loggbok och nyckel till flygplanet ligger i väskan. Allt ska ställas tillbaka på samma ställe på kvällen. Glöm inte att låsa flygplanet, även bagageutrymmet innan ni lämnar dem.

Tyvärr så fick vår DA-20 SE-MEB ett fel på avgasröret i veckan, så henne kunde vi inte flytta med. SE-IUD är nära 100-timmars service, men vår tekniker Håkan har fixat ett avtal med hangar i Norrköping, så den servicen genomförs på plats i Norrköping.

I slutet av sommarperioden tänker vi bjuda våra värdar på en grillfest! Håll ögonen öppna i medlemskalendern.

P1040671Det var i sista sekunden som vi kom iväg. När vi kom tillbaka till Linköping så mötte vi den stora asfaltsmaskinen som kom farandes på flaket på ett transportfordon. I morgon kommer det att lukta asfalt kring ESSL.

I filarkivet på MyWebLog så finns det ett dokument som beskriver hur vi flyger från Norrköping. Det kommer att uppdateras under dagen med några småsaker som vi pratade om i helgen. Om ni upptäcker att det finns fler saker som ska uppdateras så kan ni maila er ordförande.

Passa på och hyr flygplan till ett lägre pris under sommaren och utnyttja de nya uthyrningsreglerna till att åka ut på långresa.

Tack till alla som ställde upp och transporterade flygplanen. Extra stort tack till de som ställde upp med bil och skjutsade oss tillbaka till Linköping.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *