En kväll på klubben

Fullsatt lektionssal med blivande piloter

I tisdags kväll var det verkligen fullsatt i alla klubbhusets lokaler download bull guard.

Årets PPL/LAPL kurs med 16 blivande piloter hade lektion i Aerodynamik i stora lektionssalen under ledning av Nicko.

Långresa 2020 under planläggning

I lilla mötesrummet så hade deltagarna i Långresa 2020 samlats för planering under ledning av Nicke herunterladen. Planen just nu är att åka ner till Alperna och pröva på flygning i bergsterräng.

SE-KEG snart i luften igen

I bygglokalen så har Cubprojektet dragit igång igen under ledning av Lars Theodorsson herunterladen. Skrovstommen har lackats och nu pågår arbetet med att sätta på diverse beslag samt att anpassa de nya golven till det gamla skrovet. Nästa steg blir att dra el och styrsystem så att skrovet kan dukas gta san andreas pc download kostenlos vollversion.

SE-KEG tillverkningsskyltar

De viktiga tillverkningsskyltarna har tagits loss från de gamla golvplattorna och kommer att föras över till de nya herunterladen. Som alla vet så kan inte ett flygplan flyga utan dessa skyltar. Hela aerodynamiken bygger på att skyltarna finns på plats! 🙂

P.S: SE-KEG historia kan ni läsa mer om här google photos shared albums!

Mera flyg åt folket!

Från första flygningen med registrering SE-LRL herunterladen. Foto: Per Wernholm

Idag kom två mycket goda nyheter för klubbens medlemmar.

Äntligen så är pappersarbetet med att få SE-LRL (tidigare känd som OY-UGH) införd i svenskt register färdigt herunterladen. Därmed så är alla klubbens medlemmar som genomgått teknisk utbildning och är influgen på Garmin 500 godkända att flyga LFK:s senaste tillskott i flygplansflottan kostenlos spiele herunterladen ios.

LRL utanför sitt hangarfack schriften herunterladen kostenlos. Foto: Per Wernholm

Det passar extra bra då våra övriga maskiner just nu genomgår uppgraderingar för att hålla ett par år till ebooks for free. Alla klubbens PA-28:or har nyligen fått ny avionik. SE-IUD fick ny motor förra året och KMH:s motor är på stor översyn och när den kommer tillbaka så kommer även KIT:s motor att nollställas google play filme kostenlos downloaden.

Det går även framåt i Cubprojektet. SE-KEG skrov kom idag tillbaka från svetsning och målning och är nu förberedd för att få ny duk you can download music for free from iphone. Projektledarna håller på att lägga upp budgeten för anskaffning av färg. Det går nämligen åt stora mängder dope och thinner för att måla skrov och de vingar och roder som är dukade sedan en längre tid tillbaka microsoft office 2010 kostenlos downloaden deutsch vollversion.

SE-KEG nymålade skrov a thousand years kostenlos downloaden. Foto: Per Wernholm

Men om något år så har kanske klubben återigen en Cub i luften. Då kan klubbens medlemmar på nytt få känna nöjet av att flyga ett sporrhjulsförsett flygplan experiment! Vem vet, vid den tidpunkten kanske klubbens önskemål om ett litet grässtråk vid sidan av banan på Saab har realiserats!

SE-KEG födelseplats

Det har varit lite tyst om renoveringsarbetet på SE-KEG youtube videos mac downloaden. Men faktum är att det händer faktiskt saker. Under våren så har skrovet plockats isär och nu är det ivägskickat på svetsning.

Nästa steg är rengöring och grundmålning för att kunna börja duka om sims 3 free full version german crack. Vingar och roder har varit fördigdukade ett par år nu och står i hangaren invirade i plast. Duken är känslig innan den försetts med skyddande färglager dateien anonym herunterladen.

På väg hem från Normandie så flög vi nära SE-KEG:s ”födelseplats” all photos onedrive! Som LAE skrev i ett inlägg så kolliderade två Cubar på St Michaelisdonn den 6 augusti 1972 och en av dessa återanvändes senare och blev SE-KEG kalender word herunterladen. KEG är för övrigt ett ihopplock från minst tre Cub:ar, samt lite egna LFK-påhitt som tre stegs klaff och ändrad styrspak.

Vi passade i varje fall på att fotografera födelseplatsen på lite avstånd android download voor samsung. När KEG åter är flygbar så är detta kanske ett bra ställe att åka till. KEG borde vara välkommen där. Vi hörde i varje fall ett par andra Cub:ar i luften när vi passerade.

En naken Cub!

Flitens lampa lyser på onsdagskvällarna i LFK bygglokal welt epaper. Igår så var det dags att ta av duken från skrovet på SE-KEG. Det var stor uppslutning med arbetsvilliga klubbmedlemmar, så arbetet flöt på med bra fart bandcamp herunterladen. Dessutom hade vi sällskap i bygglokalen av ett antal medlemmar i Linköpings Segelflygklubb som höll på med den årliga vinterputsningen på sina segelflygplan download aimbot ps4.

Duken togs av så försiktigt som möjligt för att kunna nyttjas som mall för den nya duken. Sedan tvättades den av från olja och smuts så att den blir lite lättare att hantera word 2003 kostenlos downloaden chip.

Ur skrovet föll 30 års avlagringar i form av smuts och skruvar, mynt och t.o.m en penna som genom åren försvunnit vid underhåll och flygning download skype without a microsoft account.

Hela tiden som vi plockar ned delar av skrovet så dokumenteras var delarna satt från början då våra ritningar inte är så exakta. Som tur väl är så har vi segelflygklubbens Cub, SE-GCM, som facit om det skulle uppstå frågetecken virenschutz für windows 7 kostenlos downloaden.

Stommen kommer nu att putsas rent och rostiga delar byts ut. Sedan ska stommen målas innan det är dags för dukning. Vingar och roder är redan dukade sedan något år tillbaka och står inpackade i hangaren och i bygglokalen herunterladen. De kommer att målas samtidigt som skrovet i en Cubgul nyans.

Instrumentbrädan plockades också bort download zip files. Dels för att underlätta målningen, men även för att förberedas för ny 8,33 kHz radio och Mode S transponder.

Det var inte helt enkelt att komma åt alla muttrar för att få loss instrumentbrädan sims legacy edition. Ett flygplan är nog helt enkelt inte designat för att plockas isär i atomer allt för ofta. Vart 30:e år är nog lagomt för klubben.

Lazarus, res dig upp och flyg!

Klubbens Cubprojekt SE-KEG, har stått still ett tag tp link downloaden. Vingar och roder har dukats om, men inte målats ännu. Skrov och vingar har sedan dess stått i hangaren och i stället har Jungmannprojektet fått låna bygglokalen mot att de byggde en målarbod som Cubprojektet skulle kunna dra nytta av do not download games.

Nu har klubben äntligen fått tag på någon som är villig att driva projektet igen. Det är Lars Theodorsson som tar kommandot!

Igår kväll så började klubbmedlemmarna att göra ordning i bygglokalen deutsch russisch übersetzer herunterladen. Målarboden demonterades och ställdes in i byggförrådet. Förrådsutrymmet där vi förvarat delarna till Cuben städades ur och vi började montera upp hyllor för att bättre kunna förvara delarna businessplan herunterladen.

Sedan så knuffades SE-KEG in i värmen igen. Nu börjar renoveringsarbetet. Avdukning av skrov står på schemat. Sedan ska det inspekteras, sprickundersökas, grundmålas och dukas på nytt pdf24 printer. Ny Cubgul färg ska målas på skrov och vingar. Ny radio och ny transponder ska monteras in och till sist ska alla delar sättas ihop igen till ett fungerande flygplan albums for free.

De som är villiga att ställa upp i renoveringsarbetet samlas på klubben onsdagskvällar 18.00. Välkomna!

P.S: Om ni vill flyga in er på sporrhjul, eller bara fräscha upp gamla kunskaper så finns det möjlighet att hyra in LFSK Supercub SE-GCM för skolning via LFK schieber download. GCM tillbringar vintrarna i vår hangar och somrarna på Finspångfältet. När man sedan är influgen så går det att hyra SE-GCM genom att bli medlem i LFSK för att friflyga och bygga upp kunskap för att sedan kanske bli bogserförare åt LFSK.

Cuben som kom in från kylan

944326_10208947825197561_2650966126309335084_nIkväll så var jag ute på klubben och såg runt omkring mig många tecken på att flygklubbarna börjar komma på plats i de nya lokalerna download free screen saver. Lektionssalen var bokad för att Segelflygklubben höll undervisning för nya elever som ska börja flyga under året. I hangaren höll LFSK på och reparera sin Cub, SE-GCM, för att kunna ha henne i flygbart skick för att dra upp segelflygplan när vårvädret gör det flygbart på fältet i Finspång amazon music music.

12764836_10208780430452797_5443042760840728853_oI bygglokalen så står vingarna till LFK egen Cub, SE-KEG, nydukade och klara för målning spotify family music. Under kvällen så rullade vi in skrovet i bygglokalen. Det ska dukas av och få ny duk, förbättrad målning m.m. Hon kommer nog inte att bli klar till sommarsäsongen 2016, men genom att samarbeta med LFSK så kanske vi kan hyra in deras Cub så att LFK medlemmar kan skola in sig på sporrhjul igen och vara reda när KEG står dukad och klar någon gång våren 2017 herunterladen.

I bygglokalen står KEG:en sida vid sida med LFSK segelflygplan som deras medlemmar ägnat vintern åt för att putsa upp så att de glider bättre i luften herunterladen.

12764390_10208780432532849_200279098613738074_oI klubbhuset så pågår den fortsatta renoveringen för att få till lokalerna som vi önskar videos from you tube. Övernattningsrummen är i stort sett klara. Det fattas lite eldragning och möbler, men framemot sommaren så ska de finnas tillgängliga för våra gäster och elever som vill sova över digital books for free. Simulatorlokalens väggar är på plats och snart är det dags för att bygga upp kabin och datorrum. Kanske så har vi en simulator i drift igen till IR-kursen hösten 2016 download samsung email attachment.

Utanför klubbhuset så flögs det den sista deltävlingen i Nattugglan. Vi får se vem som står som vinnare i årets upplaga. Landningstävlingarna är bra träning inför kommande SM i Precisionsflyg som kommer att hållas i Norrköping under sommaren hoe free mp3. LFK kommer också att arrangera en större tävling i precisionsflyg under våren för att förbereda medlemmarna för eventuellt deltagande i SM.

Allt som allt så ser det bra ut för 2017 aladdin 2019 herunterladen! Stort tack till alla medlemmar som sliter för att få ordning på klubben.

Nya hyresgäster!

Igår kväll så12308057_10208203317305329_8073971305357189136_o signerade jag och segelflygklubbens ordförande Hans Larsson ett kontrakt där LFSK hyr hälften av bygglokalen samt ett förvaringsrum i anknytning till bygglokalen hollywood hills kostenlos downloaden. Detta innebär att nu är vi två föreningar som nyttjar klubbhuset, helt enligt intentionerna från i somras när vi satte upp bägge klubbarnas märken på fasaden mot vägen herunterladen.

LFSK har redan börjat riva delar av väggen mot hangarerna för att sätta in en port. Sedan kommer man att göra i ordning rampen upp mot klubbhuset download photo editing programs for free german. Detta kommer att underlätta för bägge klubbarna när vi vill ta in flygplan eller delar av flygplan i bygglokalen för underhåll.

12304299_10208203221982946_2002883524869926392_oUnder resten av kvällen så höll Cubprojektet på i bygglokalen med att sy vingarna videos from servustv mediathek. Först markeras alla hål och sedan tar man fram de långa nålarna för att dra tråden från ena sidan till den andra. Det svåra är att få till de första knutarna, men efter en stund börjar handlaget från förra året att komma tillbaka depotverwaltung software kostenlos downloaden. ”Modified Seineknop” är inte helt enkel att få till första gången man prövar…

Cubbygget har startat igen!

12232862_10208153600382437_6230592812141383520_oEfter att ha stått stilla i över ett år så har SE-KEG projektet åter startats upp download mp3 in the browser! De senaste veckorna har projektmedlemmarna städat upp och iordningställt bygglokalen. Vingar och hyllor med delar har burits in från hangaren och förrådstältet och ställt upp längs väggarna where can I itunes. El har dragits in vid arbetsbänkarna.

Ikväll så började vi äntligen på att arbeta på själva flygplanet. Vingarna dukades förra året, men nu är det äntligen dags att sy fast duken i spryglarna pc games free. Kvällens arbete var därför att förstärka duken ovanpå varje sprygel så att sömmarna inte skadar duken. Snart ska de stora nålarna fram för att sy fast duken i spryglarna herunterladen. Efter det så lägger vi på skyddsremsor ovanpå sömmarna och fäster alltihopa med dope.

Nu väntar vi bara på att LFK och LFSK ska få till ett avtal för uthyrning av halva lokalen för vintervård av segelflygplan spotify songs herunterladen mac. När det väl är klart så kommer LFSK att bl.a. ta upp ett hål i väggen mot hangarerna där vi kan föra in och ut delar till våra byggen. Dessutom kommer rampen upp mot klubbhuset att förstärkas och en fikaplats att byggas upp lego harry potter 1 4 for free. Full aktivitet i klubbhuset varje kväll med andra ord!

Vingarna dukas

P1050168Efter att under ett antal måndagar slipat, grundmålat, tejpat, lagat elkablage, bytt ut roderlinor m.m download apps apple. så har vi nu äntligen börjat duka vingarna. Kul! Nu ser man att det börjar hända saker.

För två veckor sedan så lade vi på ena sidan på bägge vingarna picasa 3 download kostenlos deutsch. Förra veckan kom andra sidan på.

P1050170Närmast så ska duken sträckas genom att värmas upp med strykjärn och få sitt första lager med dope lieder von youtube herunterladen mac. Sedan så ska det sys med de långa nålarna för att fästa duken vid spryglarna. Avslutningsvis så ska framkanter, bakkanter och sömmar täckas, förstärkningar sättas vid linrodergenomgångar, inspektionsluckor förberedas och ytterligare ett dopelager läggas på taschenrechner herunterladen kostenlos.

När vingarna slutligen har fått sin grund färdig så kommer projektet tillfälligtvis ta en paus under det att vi bygger upp det nya klubbhuset med tillhörande bygglokaler.

På rull igen

IMG_4712I helgen så började vi flytta materiel från nuvarande lokaler till Norra Plattan/GAC 80 million. Vi har ett förrådstält uppställt på plattan där vi kommer att mellanförvara materielen fram tills dess att den nya hangaren och klubbhuset finns på plats herunterladen.

Vi började med det som fanns förvarat i plåthangaren. Detta var framför allt sådant som vi tidigare städat ur tillsynshangaren och trähangaren download moto images. Men dessutom så flyttade vi skrovet till SE-KEG. Därmed så blev SE-KEG faktiskt det första flygplanet som fick känna på den nya asfalten på Saab-fältet günstig musiken! (Även om det kanske inte kan räknas som transport helt för egen motor…)

Stor tack till Nicke och Peter som ställde upp och transporterade herunterladen! Övriga medlemmar ska inte vara oroliga. Det kommer fler tillfällen att hjälpa till med flytten!